Evaluering av Vestfoldbibliotekenes kampanjer

Høgskolen i Vestfold har som samarbeidspartner i prosjektet evaluert markedsføringskampanjene i Vestfoldbibliotekene i år. I prosjektets første år er det valgt interne evalueringer. Det vil si at det er bibliotekenes medarbeidere som har evaluert kampanjeopplegg, materiell og gjennomføring.

Kampanjene det dreier seg om er flg: Bibliotekuka (uke 7), Verdens bokdag 23. april og Sommerlesekampanje for 1.-7. klasse.

Metoden har vært enkle spørreskjemaer utsendt til samtlige bibliotek. Svarene er gjennomgått og presentert for bibliotekene i dialogkonferansen 12. september.

Evalueringene viser tydelig at det å stå sammen om kampanjer oppleves som meget positivt. Vestfoldbibliotekene som et begrep og en identitet er i ferd med å sette seg. Kampanjemateriell med profesjonell design synes godt og det har vært relativt enkelt å få oppmerksomhet i media. Særlig lesekampanjen har fått stor oppmerksomhet og svært mange deltakere – 3000 barn – og 13.000 leste bøker.

2012 er første året med kampanjer og mange erfaringer er gjort som nå brukes inn mot planlegging av nye kampanjer i 2013.  Det er tydelige forbedringspunkter når det gjelder målgruppetenkning i kampanjene, utsendelse av materiell i god tid, og en enda bedre forankring på alle nivåer.

Prosjektet skal i høst konsentreres om hvordan effekten av denne type kampanjearbeid kan måles eksternt, dvs ved å spørre publikum. Hva er det verdt å måle? Hvilke data trenger vi og hvordan skal disse framskaffes.

Dette innlegget ble publisert i Evaluering, Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s