Evalueringsprosjektet har mange tiltak inneværende år

Evalueringsprosjektet Merkevare Vestfoldbibliotekene har totalt sett en omfattende tiltaksliste i 2013:

  • Mindre publikunsundersøkelser i forbindelse med Vestfoldbibliotekenes kampanjer. Hensikten er å få kunnskap om og måle publikums kjennskap til Vestfoldbibliotekene som en merkevare flere ganger i løpet av prosjektperioden. Undersøkelsene gjennomføres ved spesifikke arrangementer i et utvalg bibliotek. Så langt er det gjennomført for Bibliotekdagene (tidligere omtalt på bloggen) og for Verdens bokdag. I juni-august gjennomføres undersøkelsen ved 6 ulike bibliotek knyttet til lesekampanjen. Resultatene vil presenteres i Høgskolen i Vestfolds sluttrapport for 2013.
  • Bibliotekene evaluerer kampanjene / aktivitetene. Hensikten er størst mulig læring for videre arbeid med merkevaren og evalueringer
  • Brukerundersøkelse i Vestfold om bibliotekbruk og bibliotekkjennskap. Undersøkelsen presenteres om kort tid. Hensikten er best mulig kunnskapsgrunnlag om generell bibliotekbruk i Vestfold. I tillegg stilles det spørsmål knyttet til Vestfoldbibliotekene. Undersøkelsen ble gjennomført som telefonintervjuer i løpet av en 2-ukers periode i mai 2013 av Opinion Perduco.
  • Pilotstudium med fokusgrupper. Hensikten er å gå mer i dybden på ulike gruppers oppfatning av bibliotek generelt og Vestfoldbibliotekene spesielt. Fokusgruppeintervjuene ble gjennomført i mai-juni i regi av Høgskolen i Vestfold. Undersøkelsen presenteres i sluttrapporten for året.

Prosjektperioden går ut 2014 og det vil bli kjørt målinger også neste år. Prosjektet er et modellprosjekt i form av et evalueringsopplegg basert på prosjekterfaringene.

Dette innlegget ble publisert i Evaluering, Merkevarebygging. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s