Statusrapport for 2013

Vestfoldbibliotekene arbeider aktivt for økt synliggjøring og oppbygging av  Vestfoldbibliotekene som en merkevare. Hovedsatsingen er tre felles kampanjer årlig:

  • Bibliotekdagene i uke 7
  • Verdens bokdag
  • Sommerlesekampanje

Evalueringsprosjektet følger arbeidet og sjekker ut status. Tre publikumsundersøkelser er gjennomført i tilknytning til kampanjene. Videre er det gjennomført en fokusgruppeundersøkelse for å gå mer i dybden på publikums oppfatning av bibliotek.

Høgskolen i Buskerud og Vestfold er ansvarlig for målingene og statusrapport for 2013 foreligger nå.

Statusrapport 2013

Så langt må man si at publikums kjennskap til Vestfoldbibliotekene som en merkevare ennå er ganske liten. Under Bibliotekdagene svarer 10% at de har lagt merke til Vestfoldbibliotekenes logo. Under Verdens bokdag svarer 16% det samme. Men respondentene fra lesekampanjen svarer at de i større grad kjenner til Vestfoldbibliotekene enn ved de to andre kampanjene. Her svarer 36% at de er god kjennskap.

Lokalavisen er en av de viktigste kanalene for å få kjennskap til arrangementene på bibliotekene. Hele 42% svarte avis under Bibliotekdagene. Under Verdens bokdag svare 31% avis. Andre viktige steder å hente informasjon er biblioteket selv og fra andre. Under begge kampanjer svarte 14% at de har hentet informasjon fra internett/Facebook. Deretter kommer egen programfolder.

Svært få (henholdsvis 2% og 5% oppgir andre kilder for informasjonsinnhenting (som for eks. radio, lokalTV).

Den viktigste markedsføringskanalen for Lesekampanjen oppgist som bibliotekene selv. Deretter kommer øvrige kilder som folder, skolen, avis, internett/facebook og venner.

 

Dette innlegget ble publisert i Evaluering, Merkevarebygging. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s