Vestfoldbibliotekene i tall

Som en avslutning på evalueringen av Vestfoldbibliotekene som en merkevare har vi gjort opp status rent tallmessig. I grafene i presentasjonen under vises utviklingen i Vestfoldbibliotekene når det gjelder utlån, besøk, arrangementer, deltakelse og aktive lånere for perioden 2010-2014. Her ser man også hvordan Vestfold ligger an i forhold til det nasjonale nivået.

Målene for Vestfoldbibliotekene som en merkevare var mer synlige bibliotek og bibliotektjenester. Høgskolen i Buskerud og Vestfolds evalueringsrapport sier også at dette er oppnådd. I tillegg var målene:

  • øke antall besøk
  • øke antall aktiviteter / arrangementer
  • øke deltakelsen på arrangementene

Økt besøk er ikke oppnådd, men muligens ville nedgangen i besøk vært større uten det store trykket på synlighet, felles kampanjer, arrangementer, litteraturuke,  litteraturhusbibliotek og kompetansebygging. Derimot er antall arrangementer og deltakelsen på disse økt betraktelig. Arbeidet med merkevaren er ikke forklaringen på dette, men resultatet er summen av det gode arbeidet i Vestfoldbibliotekene. Masse lærdom og erfaringer er gjort underveis, dette skal brukes i videre arbeid med bibliotekutviklingen. Ny bibliotekplan for 2015-2018 forankrer og viderefører Vestfoldbibliotekene.

Bibliotekstatistikk Vestfold 2010-2014

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s