Statistikk

Satsingen på Vestfoldbibliotekene skal skape mer synlige bibliotek i Vestfold og fokusere på bibliotekene som møteplasser / kulturarenaer. I tillegg er flg resultatmål satt:

  • Øke antall besøkende
  • Øke antall aktiviteter / arrangementer
  • Øke deltakelsen på aktivitetene

2012 var første året da felles grafisk profil, markedsføring og kampanjer ble gjennomført. Flg. oppstilling viser tallene for 2010,2011 og 2012:

Årsstatistikk 2010-2012

Målsettingen om økt besøk i Vestfoldbibliotekene totalt er ikke nådd. Går man inn i tallene viser de fleste små og mellomstore bibliotekene økning i besøk. Noen av de største bibliotekene har imidletid en større nedgang. Besøket viser derfor totalt en nedgang.

Virtuelle besøk (besøk på nettsidene) er en naturlig del av bibliotekbesøket totalt. Men desverre finnes det ikke tallmateriale fra samtlige bibliotek på dette.  Det tallmaterialet som finnes er også noe usikkert i forhold til hva som ligger til grunn for tallene. Det er derfor ikke mulig å dokumentere utviklingen av nettsidebesøk i Vestfoldbibliotekene. Men man kan anta at disse for mange bibliotek er stigende.

Tallene for aktiviteter og frammøtte på aktivitetene har en svært positiv økning totalt for alle bibliotek, men også for det enkelte bibliotek. Målsettingen er nådd med god margin. Dette er et gledelig resultat av satsingene på kampanjer med flere aktiviteter, samt markedsføringen av disse.

Tallenes tale for 2013.

Besøkstallet totalt har krøpet noe opp i forhold til de to foregående årene. Antall arrangementer, utstillinger og frammøtte på disse aktivitetene fortsetter å øke. Antall utlån har gått litt ned, men utlånet til barn i alderen 0-12 år har økt.

I perioden 2010-2013 økte antall arrangementer i Vestfoldbibliotekene med 74.1%. Det vil si at antall arrangementer totalt var 787 i 2013.

Antall fremmøtte har i samme periode økt med 87.2%. Totalt deltok 28744 personer på arrangementer i bibliotekens regi i fjor.

Bibliotekene i Vestfold har jobbet mye med å bli mer synlige gjennom felles markedsføring og kampanjer (Vestfoldbibliotekene som merkevare). I tillegg kommer den årvisse Litteraturuka i Vestfold som trekker mange publikummere. De 4 store bybibliotekene jobber aktivt med å bli litteraturhusbibliotek med økt fokus på aktualitet og debatt.

Kort oversikt over perioden 2010-2013:

Årsstatistikk 2010-2013

Nøkkeltall for 2014

Bibliotekene i Vestfold jobbet videre med merkevaren Vestfoldbibliotekene i 2014. I tråd med endringene i bibliotekloven ble det også generelt et sterkere fokus på biblioteket som en møteplass og arena i alle bibliotek. Litteraturhusbibliotekene fortsatte med spennende programmer i de fire største byene.

Antall arrangementer og deltakelsen på disse fortsatte å øke i 2014. Totalt ble det holdt 1029 ulike arrangementer i Vestfoldbibliotekene med over 32.000 deltakere.

Man kan trygt si at målene om flere arrangementer og større deltakelse er nådd med god margin.

Kort oversikt over perioden 2010-2014 i tall:

Årsstatistikk 2010-2014

Utlån og besøk er ganske stabilt, men med en liten negativ tendens. Vestfold ligger  fremdeles over det nasjonale nivået. Målene i bibliotekplanperioden om økt besøk totalt er ikke oppnådd. Tendensen i Vestfold er ganske lik det vi ser i øvrige norske bibliotek.

Grafiske framstillinger av detaljer i bibliotekstatistikken for perioden 2010-2014:

Bibliotekstatistikk Vestfold 2010-2014

1 svar til Statistikk

  1. Tilbaketråkk: Økt aktivitet i bibliotekene i Vestfold | Merkevare Vestfoldbibliotekene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s