Kampanjer og årshjul

I tråd med Bibliotekplan 2011-2014 og Strategisk kulturplan 2011-2014 er det jobbet mye med synliggjøring av Vestfoldbibliotekene. Bibliotekene vedtok tidlig en felles visjon Vestfoldbibliotekene – mennesker møter muligheter. I samarbeid med et profesjonelt kommunikasjonsbyrå er det utarbeidet felles logo og profil.

Vestfold fylkesbibliotek og Vestfoldbibliotekenes plan for arbeidet konkretiseres i et årshjul for hvert år. Årshjulet har konkrete tiltak, tidsangivelser og  og ansvarsfordeling:

Kampanjer 2014

Vestfoldbibliotekene har gjennomført Bibliotekdagene i uke 7 for 3. gang.

Bibliotekdagene 2014

Program for voksne

Program for barn

Verdens bokdag som egen kampanje utgår for 2014, men ble benyttet til lansering av felles e-bokløsning.

plakat-mann-med-smarttelefon-1

 

 

 

 

 

 

1. juni startet sommerleskampanjen for barn i 1.-7. klasse. Dette er den tredje lesekampanjen, og for første gang blir den digital på sommerles.no

plakat sommerles 2014

 

 

 

 

 

 

 

Årshjul for Vestfoldbibliotekene 2013

Bibliotekdagene i Vestfold 11. – 17. februar 2013

Eksempel på plakatannonse på lokalTV:

Bibliotekdagene 2013

Bibliotekuka skiftet navn til Bibliotekdagene for ikke å forveksles med Litteraturuka som avvikles i november. Bibliotekdagene ble markert i uke 7 i alle 13 folkebibliotek med 60 ulike arrangementer! Målsettingen denne gangen var å fokusere på bibliotekene som arena for formidling og læring. Det ble oppfordret til å knytte kontakter med lokale samarbeidspartnere. Programmet viser kreativitet:

Bibliotekdagene 2013

I tilknytning til Bibliotekdagene ble det gjennomført en mindre publikumsundersøkelse med spørsmål om kjennskap til Vestfoldbibliotekene. Dette var et ledd i evalueringsarbeidet av merkevarebyggingen. Det vil bli holdt flere slike undersøkelser knyttet til kampanjene i 2013. Høgskolen i Vestfold har ansvar for opplegg og analyse.

Verdens bokdag 23. april 2013 ble markert på ulike måter i Vestfoldbibliotekene og markedsført med denne annonsen:

Annonse

Sommerles 2013 – lesekampanje som gjorde suksess året før. Målgruppen er 1. – 7. klassinger og kampanjen pågår i perioden juni – august. Barna leser så mange boksider som mulig og får flotte armbånd i premier.  Bokomtalene henges opp i lesetrær sånn at aktiviteten virkelig dokumenteres.

plakat 2013Lesetre Horten

Kampanjene i 2012

Logo for Vestfoldbibliotekene
Det er utarbeidet felles profilelementer og profilmanual. I 2012 har Vestfoldbibliotekene profilert seg i ulike kanaler med 3 store kampanjer:

Bibliotekuka

Verdens bokdag

Sommerlesing for 1. – 7. klasse i perioden juni, juli og august

I tilknytning til hver kampanje er det utviklet plakater og andre effekter basert på de vedtatt profilelementene.

Planen er å gjenta kampanjene i 2013 og 2014, men med de endringer og tilleggskampanjer som erfaringer og ressurser gir. Kampanjearbeidet er et samarbeid mellom Vestfold fylkesbibliotek og de 13 folkebibliotekene i Vestfold. Alle parter bidrar økonomisk inn i denne satsingen.

Vestfoldbibliotekene kan følges på blogg og Facebook.

Evalueringsprosjektet Merkevare Vestfoldbibliotekene skal parallellt med kampanjearbeidet evaluere og om mulig måle effekten av satsingen. Hensikten er å etablere en modell for en slik evaluering, samt prøve ut evalueringsmetoder under og etter kampanjene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s