Om prosjektet

Synliggjøring og profilering er sentrale satsingsområder i bibliotekene. Flere fylkesbibliotek koordinerer arbeid med felles profilering av bibliotekene i sine fylker. Men har innsatsen som legges ned noen effekt? Hvordan kan vårt arbeid evalueres og måles?

Vestfold fylkesbibliotek er tildelt utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket til evalueringsprosjektet Merkevare Vestfoldbibliotekene. Tildelingssum for 2012 er kr 322.000. Prosjektet er 3 årig og løper parallellt med gjennomføring av bibliotekplanen generelt og merkevarebygging i Vestfoldbibliotekene spesielt.

Målsetting

Merkevare Vestfoldbibliotekene skal være et modellprosjekt for evaluering og effektmåling. Evalueringsområdet er realiseringen av Bibliotekplan Vestfold 2011-2014 med spesielt fokus på synliggjøring av bibliotekene. Det skal legges vekt på vurdering og bruk av verktøy og metoder for effektmåling, kompetansebygging og  partnerskap med relevante fagmiljøer. Prosjektet skal også gi erfaring og vurdere bruken av samarbeidsavtaler som verktøy.

Resultatmål

Gi relevant kompetanseheving i alle folkebibliotekene og i fylkesbiblioteket på områdene synliggjøring og evaluering.

Gi erfaring med partnerskap og samarbeidsavtaler

Etablere modell for evaluering og effektmåling

Gjennomføre praktisk evaluering og måling av merkevarebygging og synliggjøring

Gi god lærings- og overføringsverdi ved bruk av blogg, erfaringskonferanse og evalueringsrapport. Disse skal dokumentere hvordan evaluering og effektmåling brukes til ny læring som igjen brukes aktivt inn i videre arbeid både med prosjekt og i arbeidet med realisering av bibliotekplanen.

Hovedoppgavene i 2012 vil fokusere på kartlegging, analyse, valg av verktøy/metode samt spesifikke kurstilbud forankret i fylkesbibliotekets kompetansekalender (eksempelvis mediehåndtering, tjenestemarkedsføring, endringsledelse, bruk av statistikk)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s